Sayfalar

6. GÜN

Sıradan bir gün. Gerçekten de sıradan bir gün...
Böyle düşünecek kadın.

Erkekse farklı hissedecek uyandığında bile. Başka gerinecek, başka esneyecek, yüzünü değişik el hareketleriyle sıvazlayacak. Biten sabunun yerine yenisini koyup onunla yıkayacak ellerini; ilk kez deneyecek o kokulu sabunu.

Yatağından kalkıp salona gidecek kıvırcık saçlı kadın. Annesini koltukta gazete okurken bulacak. "Günaydın."
"Ee, ne yapalım bu güzel hafta sonunda?" diyecek annesi. "Hiç" diye cevap verecek kadın; "Hiç bir şey yapasım yok." İçinde bir şeyler birden çekilmiş gibi...

Telefonu kaptığı gibi ezbere bir numara yazıp kulağına götürecek sabırsızca. "Günaydın, naber? Bugün çok enerjik hissediyorum oğlum! Kesinlikle bir şeyler yapmalıyım diyorum; ne dersin, yapalım mı?"
Kahvaltı için arkadaşının yakın denebilecek mesafedeki evinde buluşmak için sözleşecekler. Islık çalarak giyinecek erkek. Aynada kızıl sakallarına bakıp, "Kessem mi biraz acaba, değişiklik olur..." diyecek kendi kendine. Erteleyip, belki de vazgeçip, çantasına ne bulursa doldurup çıkacak evden.

Durağan bir gün geçecek.

Hareketli bir gün geçecek.

Hava yavaşça kararırken yumuşacık koltuğunda ayaklarını kendine çekecek kadın. Kucağındaki kitabı okumaya devam edecek.

Kalabalık bir grubun içinde gülüp konuşmaya devam edecek erkek. En sevdiği dostlarıyla beraber güzel bir akşam geçirmekte olacak. İçinde tanımlayamadığı bir hafiflik hissedecek. O gün neden öyle hissettiğini anlayamayacak ama çok farklı bir gün... Böyle düşünecek erkek.

Hayatı boyunca bulamadığı aşkın yaklaşan adımları kadının dünyasını sarstıkça değişecek ruh hali. Ruh hali değişirken önce gözlerinde, ardından kollarında, sırtında, bacaklarında, dudaklarında, ağzında, kalbinde, ruhunda delikler açılacak kadının. Yavaş yavaş... Hazır hale getirilmeye başlanacak kadın; haberi olmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder